Kampioenendag 2018 - 20 November 2018

Nieuwe opzet ZCC kampioenendag groot succes !

Dat het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is dat een kampioenendag druk wordt bezocht mag duidelijk zijn. Daarom wilde het ZCC bestuur een nieuwe opzet van de huldiging het moest een dag worden voor iedereen en dus niet alleen voor de duivenmelker.

Om tien uur gingen de deuren open en het stroomde meteen vol met zowel dames als heren.
Er was koffie met wat lekkers en de dames keken zomaar een keer mee hoe de duiven van hun echtgenoot in de kooien werden gezet. Om elf uur gingen de dames die zich voor de workshop hadden aangemeld richting het clubgebouw van de Koerier waar de tafels al vol stonden met materialen om een schitteren bloemstuk te maken. Bij Zaanstreek Noord begon op dat moment de duivenkeuring met Gert-Jan Beute . Een 50 tal duiven moesten door deze enorme spraakwaterval binnen 2 uur gekeurd worden wat uiteraard niet lukte. Bij elke duif wist Gert-Jan wel een verhaal te vertellen zodat dit bijna een uur uitliep. Ook de dames bleken iets meer tijd nodig te hebben maar om 14.00 uur begon iedereen toch aan een geweldig koud buffet verzorgt door Bolleke de beer uit Zaandam.

Na het buffet moesten de kampioenen worden gehuldigd en ook hier had het bestuur een nieuwe opzet voor bedacht. Geen langdradige huldiging maar een terugblik op het seizoen waarbij alle eerste prijswinnaars nog eens genoemd werden. En voor sommige indrukwekkende overwinningen gingen in de hele zaal de handjes op elkaar.
Daarna gingen eerst alle kampioenen van de B op de foto en ook de kampioenen van de A poule moesten daarna met diploma op de gevoelige plaat.

Ook de tombola was weer een succes met als klap op de vuurpijl de gratis ronde met als hoofdprijs een geweldige levensmiddelenmand. Terplekke werd bedacht dat op het eerste lot dat getrokken zou worden NIETS valt ! Cor Kroon was de gelukkige die NIETS won . Er werd hier zo om gelachen in de zaal (ook door Cor zelf) dat ik niet eens weet wie de mand wel heeft gewonnen.

Kortom een zeer geslaagde dag waar iedereen met plezier op terug kan kijken.
Zie de foto’s van Marit Kramer.

Bestuur ZCC